Intră în cont Cont nou

Arhivă

Simpozionul Internațional

Centrarea pe competențe cheie în educație

Key competences in education
Simpozionul Internațional

Centrarea pe competențe cheie în educație

Key competences in education

DATA:

04 februarie 2023, 10:00 - 13:00

PARTICIPARE:

DIPLOMĂ participare Simpozion + PUBLICARE articol – 84 lei, DIPLOMĂ participare Simpozion – 50 lei

INFO:

Membrii înscriși în Asociația EDUMI (în anul școlar 2022-2023) au 20% reducere la prețurile afișate


Și totuși care este rolul competențelor în educația școlară? Cum își găsesc ele sensul într-un învățământ destul de spart încă pe materii predate în stiluri diferite, cu intenții diferite?

Dincolo de proiectele de lecții în care ne amintim că există competențe și de încercările din învățământul preunivesitar de a gândi un demers didactic integrat…. cât de important este pentru un profesor să conștientizeze și să își clarifice competențele considerate ca fiind prioritare de marea majoritate a reformelor curiculare din sistemele de învățământ europene?

E nevoie de competențe în educația din România sau sunt ele doar o reformă pe hârtie? Care este schimbarea pe care au adus-o efectiv în spațiul clasei, în mentalitatea profesorilor, în modul în care relaționează cu elevii la clasă? Ce facem cu competențele care par să nu își găsească locul în nici o materie – cum ar fi „a învăța să înveți”?

Acest eveniment se dorește a fi un spațiu al întrebărilor deschise despre finalitățile Educației. Dincolo de provocările legate de disciplină, de materia încărcată, de ritmul infernal pe care îl presupune uneori meseria de profesor, haideți să ne luăm un timp de reflecție pentru noi și să ne întrebăm – de fapt unde duce drumul pe care mergem împreună cu elevii noștri?

Vă invităm la un simpozion în care vom afla de la specialiști, facilitatori, profesori despre experiența lor de a avea o reprezentare vie despre centrarea învățământului preuniversitar pe competențe. Ne dorim alături de noi colegi – indiferent de specialitate și nivelul de predare – în speranța că în comunitatea Edumi putem realiza un dialog deschis și util tuturor profesioniștilor din educație. 

Organizator: Asociația Europeană a Profesioniștilor din Educație EDUMI 

Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Ilfov și echipa For Life a Asociației Neutrino

Suport tehnic și logistic: VISUALWISE

Evenimentul va cuprinde:

I. O sesiune gratuită, susținută de specialiști de peste hotare și din țară, live pe Facebook, pe pagina Asociației EDUMI: 4 februarie, 10:00-13:00.

Sesiunea live va fi vizibilă gratuit tuturor celor interesați. Vei putea adresa întrebări în chat vorbitorilor. Primesc diplomă de participare doar participanții care achită taxa de înscriere.

II. Publicarea cărții în format electronic cu ISBN „Centrarea pe competențe cheie în educație/Key competences in education”.

Se acceptă la publicare eseuri sau articole, scrise în romană și engleză. Detaliile de redactare le găsești aici.

Cum te înscrii?

Completează formularul de mai jos, până la data limită de 20 februarie, alegând dintre:

DIPLOMĂ participare Simpozion Internațional (română și engleză) + PUBLICARE eseu/ articol – 84 lei

DIPLOMĂ participare Simpozion Internațional (română și engleză) – 50 lei

După completarea formularului, vei fi direcționat automat către pagina de plată.

Membrii înscriși în Asociația EDUMI (în anul 2022-2023) au 20% reducere la prețurile afișate.

Atentie! Te poți înscrie oricând, nu este nevoie să ai materialul scris în momentul înscrierii. Poți încărca articolul până în data de 20 februarie 2023 în secțiunea specială din contul tău.

Cum primești diplomele? Diplomele și adeverințele (participare, autor articol) și linkul publicației online, se transmit pe adresa de email indicată în cel mult 2 luni de la desfășurarea evenimentului.