Intră în cont Cont nou

Proiectul „START în educație media”

București, 23.03.2023

Asociația Europeană a Profesioniștilor din Educație EDUMI anunță începerea proiectului „START în educație media” EFCIVIC_EM2022 _02.

Proiectul „START în educație media” este derulat de Asociația Europeană a Profesioniștilor din Educație EDUMI și finanțat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation și cu sprijinul CJI – Centrul pentru Jurnalism Independent.

Scopul proiectului este dezvoltarea de competențe media pentru cel puțin 150 de elevi cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, prin creșterea capacității copiilor și adolescenților din grupul țintă de a interacționa într-un mod cât mai sigur și responsabil cu rețelele de socializare media, de a realiza deconstrucția mesajelor media și de a diferenția între fapte și opinii.

Obiective specifice:

O1 Expunerea la conținuturi de educație media, printr-un program de formare dedicat, a cel puțin 150 de copii și adolescenți din grupul țintă, de la Școala Gimnazială Nr 5 București.

O2 – Îmbunătățirea abilităților de educație media pentru cel puțin 70% din copiii și adolescenții care au beneficiat de programul de formare.

O3 – Formarea a cel puțin trei membri ai organizației în domeniul educației media, în vederea creșterii capacității organizației de a dezvolta pe termen mediu/lung intervenții și proiecte de media literacy.

Asociația EDUMI este interesată de educația media pentru copiii și adolescenții din clasele primare și gimnaziale (9-15 ani). Organizația consideră că vârsta la care copiii încep să acceseze internetul trebuie să fie mai bine corelată cu achiziționarea de competențe media de bază, pentru a minimiza diferența dintre accesul la internet – (9 ani) și programele de intervenție media, preponderent focusate pe liceeni (15-19 ani). Astfel, demersul EDUMI este unul de învățare eficientă a unor bune practici, a dezvoltării gândirii critice pentru ca cei mici să poată face față dezinformării care apare pe inerent ca urmare a expunerii lor la media.

Proiectul se derulează între 10 martie – 9 septembrie 2023 și beneficiază de un buget de 113,696 lei.

Despre FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.

Despre RAF – Romanian American Foundation

Romanian-American Foundation (RAF) a fost înființată în 2009. Misiunea RAF este să promoveze şi să consolideze condițiile necesare unei economii de piață sustenabile și unei societăți democratice, care să asigure accesul la oportunități pentru toate segmentele populației din România. Intervențiile RAF acoperă trei priorități strategice: economie rurală, tehnologie și inovație, implicare civică. Programele educaționale sunt o componentă transversală pe parcursul tuturor intervențiilor noastre, oferind elevilor acces la educație de calitate și contribuind la sustenabilitatea programelor.